top of page
lemniscaat_edited_edited.jpg

ATELIER OP 8

Blij van klei

flowerfrogs.jpg
lessen handvormen.jpg
werkplaats.jpg
kunst op recept.jpg

Workshops

woensdag, zaterdag

14.00 -16.30 uur

Op zoek naar een creatieve workshop? Zin om je handen in de klei te steken? Zowel voor jong als oud organiseer ik eenmalige workshops die in het teken staan van klei. 

  • Voor heel jonge kinderen (3 tot 8 jaar) bestaat de workshop uit 3 verschillende creatieve stations waarbij de kinderen naar hartenlust kunnen spelen, experimenteren, ontdekken en creëren. Duur van de workshop: 1,5 uur. Kosten: 12,50 euro pp. Aanmelden is mogelijk vanaf vier tot maximaal 8 kinderen. Datum in overleg.

  • Voor kinderen vanaf 8 jaar is het mogelijk om een groeimandala van klei te maken. Na een korte oefening op papier leren de kinderen een (cirkelvormige) kleiplaat te rollen. Vervolgens worden er met allerlei materialen verschillende afdrukken gemaakt in de klei en dmv engobes voorzien van kleur. Duur van de workshop: 2 uur. Kosten: 15,00 euro pp inclusief afbakken van de mandala. Aanmelden is mogelijk vanaf vier tot maximaal 8 kinderen. Datum in overleg.

  • De workshop voor volwassenen beweegt mee met het ritme van de seizoenen waarbij je kan zien en ervaren hoe je mbv een handvormtechniek kan komen tot een keramisch werkstuk. Zelf decoreren met engobes of (onder)glazuur sluit het geheel af. Duur van de workshop: 2,5 uur. Kosten: vanaf 30 euro pp inclusief afbakken van het werk. Aanmelden is mogelijk tot twaalf personen. Datum in overleg.

Lessen

donderdag

19.00 - 21.30 uur

Wil jij ontdekken of handvormen met klei iets voor jou is? En welke techniek(en) past? Bij handvormen, bouw je met klei en handen de vorm op. Dit kan op meerdere manieren, in deze lessen worden de verschillende technieken uitgelegd en onderzocht. Aansluitend is het mogelijk om van de werkplaats gebruik te maken.

Les 1: knijpvormen (duimpotje)

Les 2: werken met mallen

Les 3: opbouwen met platen

Les 4: opbouwen met rollen

Les 5: decoreren met engobes

Les 6: decoreren met (onder)glazuur

  • Handvormen 6 lessen 150 euro incl klei, engobes, (onder)glazuur en bakken.

  • Data najaar 2024 :  donderdagavond 12-09, 19-09, 26-09, 3-10, 10-10, 17-10

  • Data najaar 2024: zaterdagochtend 14-09, 21-09, 28-09, 5-10, 12-10, 19-10 (volgeboekt)

Werkplaats

donderdag

13.30 -16.00 uur

Op donderdagmiddag werk ik in mijn atelier. Lijkt het je leuk om mee te doen? De werkplaats is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en ik help daar waar nodig bij eenvoudige vragen. De wisselwerking tussen de verschillende niveau ’s werkt stimulerend en inspirerend. Plaats om je werk en klei op te ruimen is aanwezig. Maximaal 4 personen per dagdeel. Je kan op ieder moment instromen.

  • Eenmalig gebruik maken van de werkplaats: 25 euro incl klei, (onder)glazuur en bakken.

  • Knipkaart voor 10 werkplaatsmomenten: 200 euro + 20 euro voor 10 kilo klei, gebruik van aanwezige (onder)glazuren en bakken.

Klei op recept

maandag

13.30 -16.00 uur

Zit je niet lekker in je vel? Is het tijd voor een positieve prikkel? Kan je wel een oplaadmoment voor jezelf gebruiken? Geef je dan op voor deze mini-cursus en ervaar hoe klei je aandacht vraagt, vertraagt en verstilt. Een heerlijke  ‘slow-art’ manier om je gedachten te ordenen en je veerkracht te vergroten. Klei op recept bestaat uit drie opvolgende wekelijkse bijeenkomsten:

Gedurende het eerste dagdeel worden uit kleiplaten verschillende afdrukken gevormd in de klei. Zelf materialen meenemen om de afdrukken mee te vormen maakt het werk (nog) meer persoonlijk.
Tijdens het tweede dagdeel worden de biscuit gebakken afdrukken geglazuurd, waarna ze voor een tweede keer de oven ingaan.

Tenslotte worden de afdrukken tot een keramisch werk verbonden. Maximaal 2 personen per interventie, data in overleg.

  • 3 dagdelen 50 euro pp incl klei, (onder)glazuur en bakken. 

Klei op Recept is geen therapie en heeft geen genezend doel. De prijs wordt bewust laag gehouden om de drempel te verlagen. Na afloop kan je meedoen aan de reguliere lessen en/of de werkplaats.

bottom of page